Shadow's Tweedledum

KTK-II, Bronze Award, Bronze Premium

Olikohan minulla kynsiäkään jälellä kaiken jännityksen ja pureskelun jälkeen, kun olin tehnyt oman tarjoukseni tästä hienosta hevosesta. Viimein kun hevonen asteli alas trailerista ja katsoi minuun, tiesin, etten ollut antanut kotia ihan mille tahansa konille. Kertaakaan en ole ostostani katunut, mutta kyllä niitäkin päiviä on, kun haluaisi vain jättää orin tarhaan leikittyään vartin hippaa ympäriinsä. Ihana se silti on.

Perustiedot

Virallinen nimi Shadow's Tweedledum Rekisterinumero VH16-031-0908
Rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori Kasvattaja Hamzi, Shadow
Väri, säkä Rautias, 170cm Omistaja Jere (VRL-14433)
Syntymäaika s. 13.08.2016 Koulutus Esteratsastus, 140cm

Shadow's Tweedledum on leikkisä ori, ollut koko ikänsä. Hevosen suorasukainen toiminta ihmisen kanssa tulee joka päivä näkyville. Orilla on puhtaat aikeet jokaisen olennon kanssa. Sen vilpitön luottamus sekä miellyttämishalu on ollut sille suuri etu. Ori usein ajattelee muiden parasta ennen omaansa. Tweedledumin luonne onkin osoittautunut mahtavaksi myös nuorikoiden kanssa, ihmisten kuin hevostenkin. Ori näyttää lajitovereilleen esimerkkiä hyvästä käytöksestä, samalla viihdyttäen niitä ja pitäen itse hauskaa.

Ori on hyvä muistaa laittaa hoitotilanteessa johonkin kiinni. Orilla on usein tapana lähteä juttelemaan naapurille, eikä siis välttämättä halua olla ilman juttukaveria tallin käytävällä silloin kun hoitaja on etsimässä harjoja tai varusteita. Orilla on "sweet spot" oikean korvan takana ja se taitaa olla automaattinappi ylähuulen nostamiseen. Kun ori on oikein mielissään harjauksesta, se antaa myös hoitajalleen rapsutukset. Sen valjastaminen suitsiin ja satulaan käy helposti. Pientä pullistelua saattaa ilmaantua, mutta hyvin nopeasti myös tämä turvotus häviää ja vyön saa kiristää ilman vastalauseita tarpeeksi kireälle. Kuolaimet joko maistuvat hyvältä tai ovat mukavan viileät, sillä Tweedledum ottaa ne nätisti kämmeneltä suuhunsa ja pienen maiskuttelun ja asettelun jälkeen, se näyttää tyytyväiseltä ja valmiina työhön.

Ratsuna ori on kuuliainen ja varmajalkainen. Se on lähes peloton, mutta välillä jokin outo esine saa sen hämilleen ja varautuneeksi. Varsinkin oudot ja erikoiset esteet saa sen pitämään päätään korkeammalla ja korvat hörössä. Siksi onkin tärkeää kiertää sen kanssa nämä oudot esteet ennen kunnon suoritusta, jos vain on mahdollisuus. Orin askellajit ovat pyörivät ja energiset. Se osaa nostaa jalkojaan eikä kompastele kiviin kesken ratojen. Esteiden kohdalla Tweedledum tarkkailee tilannetta ja antaa parastaan. Joskus saattaa jäädä jalat hieman liian alas ja siksi onkin hyvä kevyesti muistuttaa sitä ennen hyppyä.

Isälinja: Woodoo WAS - Werfulff SS - Artoselfdestruction - Rivulet's Si Joile
Emälinja: Shadow's Viva Vividi - Shadow's Viva la Baila - Viva la Vega WAS - Shadow's Viva Alegra - Alias
Woodoo WAS
ERJ-I
fwb, mrn, 165m
Werfulff SS
fwb, m, 1,65m
Ch Artoselfdestruction
KTK-I
fwb, tprn, 158cm
MK Pinny's Queen
fwb, trn, 172cm
Jinxie-Dix Solo
YLA1, KTK-III, ERJ-I
fwb, rn, 165m
DeWaal Solo
YLA2, SPL-I*, ERJ-I, ERL-II
fwb, mrn, 168cm
Rowland's Dark Asylum
ERJ-I
fwb, rn, 164cm
Shadow's Viva Vividi
KTK-II
rt, 170m
Wewancewbaka W!
KTK-II, ERJ-I
trt, 168m
Young Blood Solo
ERJ-I
fwb, rn, 167cm
VIR MVA Ch Wincare's Cortana
YLA1, KTK-III, ERJ-I
hann, rt, 164cm
Shadow's Viva la Baila
KTK-III
rt, 169m
VIR MVA Ch Primo Virage x
YLA1, XLA-I, KTK-I, ERJ-I
x, rt, 160cm
Ch Viva la Vega WAS
YLA2, KTK-II, ERJ-II
fwb, rt, 172cm

Syntymäaika Varsan nimi Emä Omistaja
01.04.2017 Dumdum UN A.D. Rockfeller Unity

Shadow's Tweedledum kilpailee porrastetuissa kilpailuissa

Ajankohtaiset ominaisuuspisteet näkee hevosen rekisteristä

ERJ 1020.46 p. Hyppykapasiteetti ja rohkeus 480.34 p.
Nopeus ja kestävyys 0.15 p. Kuuliaisuus ja luonne 540.12 p.
Tahti ja irtonaisuus 5.37 p. Tarkkuus ja ketteryys 0.09 p.

NJ sekä laatuarvostelut

All-Sim Evaluation
4+2+3+4+25+13+25+3=79%
Bronze Premium

Micram 06.02.2017 Näyttelyt NJ
BIS3 - MVASERT, päätuomarina Welby

RHLA, ylimääräinen tilaisuus
7+3½+4+7½+6½+5½+9½+5+6½=61,111 %
Bronze Award

Maaliskuun KTK-tilaisuus
19 + 17 + 17 + 18 = 71p. KTK-II

Loitsulähde 23.04.2017 Näyttelyt NJ
irtoSERT, päätuomarina Kati

08.03.2017 - Kengittäjällä

(kirjoittajana Andren, Hankalan kengitysseppä)

Andren laittoi käytävällä tavoita valmiiksi ja nuori mies talutti komean puoliverisen käytävälle. Rautiaan orin karva kiilsi hehkulamppujen valossa ja kaviot kopisivat tallin käytävää vasten. Ori katsoi Andrenia korvat hörössä ja tunki turpansa miehen syliin kuin tervehtiäkseen. Andren ja Jere juttelivat samalla, kun Jere kiinnitti Tweedledumin käytävälle. Andren silitti hevosen kaulaa, mikä levottomasti steppaili puolelta toiselle. "Toimenpide tuttua?" Andren kysyi omistajalta ja Jere vastasi myöntävästi. Hetken päästä Andren aloitti työnsä puhdistamalla hevosen kaviot turpeesta. Tweedledum nosti jalkansa reippaasti ylös ja jaksoi pitää jalat ylhäällä putsauksen ajan. Putsauksen jälkeen Andren alkoi irrottamaan vanhoja kenkiä varovaisesti. Orilla ei näkynyt minkäänlaisia virheitä ja kaviot olivat hyvässä kunnossa, ettei kauheasti tarvinnut vuolla. Vasen takakenkä oli alkanut löystyä, joten kengitys tuli oikeaan aikaan. Vuolemisen jälkeen Andren mietti tehdäkkö kuumakengitys vai tavallinen kengitys. Jere ei antanut mielipidettään, joten Andren turvautui tuttuun tapaan: sovitus ja naulaus. Andren sai tovin etsiä sopivaa kenkää ja muotoilla sitä sopivaksi alasimen äärellä, mutta kenkien saatua sopivaksi oli aika aloittaa naulaaminen. Tweedledium pysyi toimeenpiteen aikana rauhallisesti, mutta välillä Tweedledium olisi itse tarttunut vasaraan. Tuttuun tapaan Andren ei jätä työtään koskaan huonoksi, vaan viimeistelyyn meni muutama tovi. Kun rautias ori oli saanut uudet rautakengät jalkaan, laittoi Andren uudet hokit orille. Vanhoissa kengissä hokkeja puuttui ja monet olivat löydällä, mutta nyt Andren kiinnitti hokit napakasti uusiin kenkiin. Hokkien saatua paikalleen Andren teki pihalla talutuskokeen. Komea ori liikkui puhtaasti ja kengät olivat sopivat. Jere kiitti hyvästä työstä ja Andren alkoi pakkaamaan tavaroitaan autolle.